چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۰۳

آرشیو آبان ماه 1401

با اپليكيشن مشاوره پزشكي و روانشناسي مدافون مي توانيد هر روز هفته، در هر ساعتي با پزشك و روانشناس مشاوره كنيد

راهکاری برای بهبود عملکرد قلب بعد از حمله قلبی

۶ بازديد

محققان دانشگاه سیدنی راهکار جدیدی را برای ترمیم بافت آسیب‌دیده در اثر حمله قلبی و شکل‌گیری رگ‌های خونی جدید در قلب یافتند که موجب کاهش آریتمی قلب (بی‌نظمی ضربان قلب) می‌شود.

 راهکاری برای بهبود عملکرد قلب بعد از حمله قلبی

به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، پس از حمله قلبی، ماهیچه قلب دچار آسیب شده و نوعی بافت ترمیم‌کننده زخم در محل آسیب، شکل می‌گیرد. این وضعیت کارآیی عملکرد قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد و موجب افزایش خطر ایست قلبی و مرگ ناگهانی می‌شود.  

دکتر آنلاین مدافون در ایام تعطیلات هم در کنار شماست.


هدف روش‌های درمانی فعلی، بازگرداندن جریان خون به بافت قلب و تامین اکسیژن مورد نیاز آن در سریع‌ترین زمان ممکن است تا از حجم بافت ترمیم‌کننده کاسته شود. با وجود اینکه روش‌های مورد استفاده کنونی نتایج بالینی خوبی را داشته‌اند، حدود یک‌چهارم از افرادی که برای اولین بار دچار حمله قلبی می‌شوند، در طول دوره یک‌ساله دچار ایست قلبی می‌شوند.  

خداحافظی با کلسترول با مصرف روزانه ی سیب! 


اکنون محققان در این شیوه جدید با تزریق یکی از فاکتورهای رشد با ساختار پروتئینی موسوم به فاکتور رشد مشتق از پلاکت (rhPDGF) توانستند محل زخم را بهبود دهند و موجب رشد رگ‌های خونی جدید در قلب شوند. به گفته محققان، این رویکرد به طور کلی موجب تغییر فرایند تشکیل بافت ترمیم‌کننده می‌شود و احتمال ایست قلبی را تا حد قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد. در واقع این روش جدید حجم بافت ترمیم‌کننده را کاهش نمی‌دهد،  بلکه موجب تشدید همسویی فیبرهای کلاژن در بافت ترمیم‌کننده و افزایش استقامت آن می‌شود. در نتیجه عملکرد قلب بعد از بروز حمله قلبی، بهبود می‌یابد.  
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.

شیر گاو برای کودکان زیر یک سال ممنوع!

۹ بازديد

شیر گاو برای کودکان زیر یک سال ممنوع!

با وجود خواص متعدد شیرگاو و وجود سالم ترین نوع کلسیم در آن، این نوشیدنی مغذی برای کودکان زیر یک سال توصیه نمی شود.
 
گفته می شود کودکانی که با شیر مادرشان تغذیه نمی شوند نیاز به یک جایگزین مغذی دارند. اما متخصصان اطفال عنوان می کنند که اگر نوزاد در سنین ابتدایی با شیرگاو تغذیه شود، بعدها با میزان بالای کمبود آهن و در نتیجه با آنمی (کم خونی) مواجه خواهد بود.

همچنین به گفته محققان، شیر گاو ممکن است به کلیه نارس نوزاد فشار آورده و مشکلاتی هم در روند هضم ایجاد کند.

شیر گاو برای کودکان زیر یک سال ممنوع!

محققان عنوان می کنند در نتیجه یک یا چند پروتئین موجود در شیر گاو، واکنش نامطلوب سیستم ایمنی بدن نوزاد موجب بروز آلرژی می شود.

این علائم مختلف بوده و بر بسیاری اعضای بدن نظیر پوست، سیستم گوارش یا مجاری تنفسی تاثیر گذاشته و احتمالا موجب خارش پوست، اگزما، حالت تهوع، اسهال، قولنج روده، خس خس سینه یا گریه بیش از اندازه زیاد می شود.

در سطح جهان میزان شیوع آلرژی به شیرگاو ۳ تا ۵ درصد است.

آیا ماست برای گوارش خوب است؟

۱۱ بازديد

ماست یکی از محصولات تهیه شده از شیر تخمیر شده است. این محصول لبنی حاوی باکتری‌های زنده ای است که امتیاز مهمی برای هضم غذا محسوب می‌شوند.

تخمیر باکتری‌ها در ماست چگونه است؟

ماست تهیه شده از شیر (شیر گاو، بز، میش، شتر، الاغ… ) پاستوریزه است که باکتری‌هایی برای تخمیر به آن اضافه شده اند.
این باکتری‌ها عبارتند از: استرپتُکُکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس. در یک گرم ماست، حداقل ۱۰ میلیون باکتری وجود دارد. این باکتری‌ها باید در محصول نهایی زنده باشند. با یک بار مصرف ماست، این باکتری‌های زنده در رودۀ ما حضور پیدا می‌کنند و در آنجا فعالیت‌های تخمیرشان ادامه پیدا می‌کنند که این فعالیت‌ها به هضم غذا کمک می‌کنند.
برای حاصل شدن محصولی به نام ماست، حضور این دو نوع باکتری ضروری است. به بیان دیگر، شیرهای تخمیرشده با انواع دیگر باکتری‌ها (مثلاً بیفیدوس) نمی‌توانند ماست نام بگیرند.

در مدافون از دکتر آنلاین رایگان بهره مند شوید.

نکته:
شیر سویا نمی‌تواند تبدیل به ماست شود زیرا باکتری‌ها از لاکتوز برای تخمیر استفاده می‌کنند، لاکتوز قندی است که در شیر سویا وجود ندارد.

برای مقابله با مشکلات هاضمه ماست بخورید!

با گذشت زمان، کارآیی آنزیمی که باعث هضم لاکتوز می‌شود، قندی که در شیر وجود دارد، کم و کمتر می‌شود. به همین دلیل است که بسیاری از افراد بزرگسال و مسن برای هضم شیر مشکل دارند. و در نتیجه مصرف این محصول (شیر) برای بزرگسالان همراه برخی مشکلات نظیر دردهای شکمی، گاز، نفخ و حتی اسهال خواهد بود.
بنابراین توصیه می شود که این افراد به مصرف ماست روی آورند. در واقع، مصرف لبنیات باعث بروز این مشکلات نمی‌شود. این پدیده به حضور باکتری‌هایی نسبت داده می‌شود که به محض ورود به روده توسط بخشی از لاکتوز در فرآیند تخمیر روده‌ای مصرف می‌شوند. از سوی دیگر، ساختار ماست سرعت هضم و گوارش را افزایش می‌دهد و به آنزیم‌ها، برای انجام مأموریت گوارش زمان بیشتری می‌دهد.

کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه با مصرف ماست!


توجه داشته باشید که باکتری‌ها، که پروبیوتیک هم نامیده می‌شوند، در موارد اسهال به جای شیر خصوصاً برای کودکان توصیه می‌شود. با کاهش خطرات سوءتغذیه، معالجه سریع تر خواهد بود.

آیا ماست برای گوارش خوب است؟

ماست، با ارزش غذایی قابل توجه
ماست خواص غذایی بیشمار دیگری هم دارد. سرشار از پروتئین است، ضمناً کلسیم، فسفر و ریبوفلاوین (ویتامین B2 که برای تبدیل مواد غذایی به انرژی ضروری است) هم دارد.

و در آخر، ماست مفید است!
علاوه بر طعم لذیذ و ساختار خوشایند، تازگی ماست هم بسیار جذب کننده است.
برای تناسب اندام، ماست طبیعی و نه شیرین را در الویت قرار دهید. البته، ماست باید در چارچوب تغذیه‌ای متنوع و متعادل قرار گیرد.